Ruime keuze in dakbedekking
WAT IS ‘ROOFING‘?
Wanneer particulieren het woord bitumen horen, zullen ze hoogstwaarschijnlijk de wenkbrauwen fronsen. In de volksmond wordt dan ook vooral de term roofing gebruikt. Professionals geven dan weer de voorkeur aan de benaming bitumineuze dakbedekking, en in Nederland zult u weleens de naam dakleer horen vallen. Maar eigenlijk kunnen we hier kort over zijn: er bestaat geen wezenlijk verschil tussen de termen. Het gaat in al deze gevallen over hetzelfde dakbedekkingsmateriaal dat bestaat uit elastomeerbitumen. En dat materiaal leent zich zeer goed voor de waterdichting van daken.
Bitumineuze Dakbedekking
SBS Bitumen
VERSCHILLENDE SOORTEN ROOFING: APP EN SBS
Er bestaan twee soorten roofing: bitumen op basis van plastomeren (APP) of bitumen op basis van elastomeren (SBS). SBS heeft een grote kleefkracht, blijft zeer flexibel en kan aangebracht worden op verschillende soorten ondergrond. APP-roofing, kort voor ctatisch polypropyleen, wordt gemaakt op basis van plastomeerbitumen en is uitstekend bestand tegen uv-stralen en extreme temperaturen. Ten slotte zijn er nog de PB-membranen; vliezen uit polymeerbitumen die voornamelijk als onderlaag of dampscherm worden gebruikt. Zij bieden de perfecte basis voor de verdere opbouw van het dak.
APP Bitumen
Dakbedekking van APP-bitumen bestaat uit een combinatie van bitumen en een plastische kunststof: Atactisch PolyPropyleen (APP). Dat polymeer zorgt ervoor dat de bitumineuze dakbedekking zelfs bij extreme omgevingstemperaturen soepel blijft. Doordat de dakbedekking de eigenschappen van de kunststof overneemt, kan deze blootgesteld worden aan extreme omgevingstemperaturen. Dankzij de APP wordt het verwerkingspunt – de temperatuur waarbij een stof overgaat van vaste naar vloeibare toestand – verhoogd van 50 graden naar 140 à 150 graden. Bovendien wordt het membraan hierdoor uv-bestendig en heeft het een langere levensduur.
Sedum Dakbedekking
Wat is een sedumdak?
Een sedumdak is een type groendak, wat elke soort dakbegroeiing inhoudt. Een sedumdak is de lichtste en dunste soort, omdat vetplantjes geen dikke bodem nodig hebben. Qua soort vetplantjes is er wel heel veel keuze: er zijn meer dan 250 soorten.
Het voordeel is dat ze bijna overal op groeien. Ze zijn zowel geschikt voor schuine als platte daken. Wel is de keuze afhankelijk van de ligging van het dak (hoeveelheid zon en schaduw) en de eigenschappen van de plant (winterhard, bloeiperiode). Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een sedumdak kan via de offertepagina.